Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

TV-nurkka

Aloittaja Lenny, tammikuu 03, 2019, 12:03:22

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 4 Vieraat katselee tätä aihetta.

Aave

Jos joku ei ole vieläkään nähnyt, niin nyt kannattaisi katsoa Yle Areenalta Neitoperho. Leea Klemola, tuo roolissaan narsistinen parisuhde-Karen, vetää siinä huippuroolin!
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

a4

Löysin hyvän vakoojasarjan 4 kauden pituisena katselumaratonina Areenalta:

Le bureau, vakoojaverkosto
Kansainvälisen suosion saanut vakoojasarja nyt Yle Areenassa
https://areena.yle.fi/1-50272209

Hiukan ihmetyttää Ranskan tiedustelupalvelun resurssit. Vaikuttaa pikkufirman toiminnalta alle kymmenen hengen porukalla. :D
Ranskalaista sarjaa katsoo jo vaihtelun vuoksi ihan mielellään.

Vieläkin kehutumpi sarja starttasi juuri:

Talo jalavan varjossa
Tiistaisin klo 19.00, Yle TV1 - Yle Areena 29 pv
E. M. Forsterin vuonna 1910 julkaistun romaanin uusi draamatulkinta kuvaa tuoreesti luokkayhteiskunnan tilaa ja sen hidasta muutosta 1900-luvun alun Englannissa. Neliosainen Talo jalavan varjossa -sarja kertoo kolmen hyvin erilaisista taustoista ponnistavan perheen vaiheista hetkellä, jolloin niiden elämäntarinat risteävät sattuman kautta. Lakkaisiko brittiyhteiskunta joskus luokittelemasta kansalaisiaan poteroihin syntyperän perusteella? Kriitikoilta loistavat arviot saanut sarja on Oscar-palkitun käsikirjoittaja Kenneth Lonerganin ja BAFTA-palkitun ohjaajan Hettie Macdonaldin yhteistyö. (Howards End, Iso-Britannia/Yhdysvallat 2017)

https://areena.yle.fi/1-50461334

Toope

Lainaus käyttäjältä: Aave - huhtikuu 12, 2020, 22:00:55
Jos joku ei ole vieläkään nähnyt, niin nyt kannattaisi katsoa Yle Areenalta Neitoperho. Leea Klemola, tuo roolissaan narsistinen parisuhde-Karen, vetää siinä huippuroolin!
Jotenkin vain tökkivät nuo suomalaiset rikossarjat... Ehkä jotkut tykkäävät, kuten ruotsalaisistakin... :-[

Aave

Tänään tulisi Neloselta suuresti suitsutettu Gravity. Harmi vain, että elävän elämän astronautit eivät tykkää siitä yhtään, vaan suorastaan inhoavat sitä.

Julkkisastronautti Chris Hadfield lyttää sen tässä aika pahasti: "...It set back a little girl's vision of what a woman astronaut should be an entire generation."

Kyllä se minuakin huvitti, kun elokuvasta Oscar-ehdokkuuden napannut Sandra Bullock hyperventiloi avaruudessa kaksi tuntia putkeen samalla, kun happea on jäljellä viisi minuuttia. Mutta hyvää ja loistavin tehostein tehtyä jännitysviihdettä leffa kyllä on, kun muistaa sen taiteelliset vapaudet. :)
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

a4

Tänään starttaa uusi kausi tietoyhteiskunnasta:

MR. ROBOT
Maanantaisin, Yle TV2 - Yle Areena 13 pv

Mr. Robotin odotettu neljäs ja viimeinen kausi on täällä. Dystooppinen trillerisarja saatetaan huimaan päätökseen. Hakkeroinnin ja veren kyllästämä kausi tuo vastauksia edellisten kausien herättämiin kysymyksiin. Kauden tapahtumat sijoittuvat vuoden 2015 loppuun. Paljastaako Mr. Robot Elliotille viimein salaisuutensa, syyn siihen miksi heistä kumpikin on olemassa? Entä jos kaikki olisi mennyt elämässä toisin, entä jos vaikka vain yksi trauma olisi jäänyt kokematta? Olisiko Elliotista koskaan tullut sitä mikä hän on nyt - ja olisiko niin ollut parempi kaikille? Avainrooleissa nähdään Oscar-voittaja Rami Malek sekä Christian Slater. (Mr. Robot, S4. Tuotanto: Universal Cable Productions, USA 2019.)

https://areena.yle.fi/1-50333733

Kannattaa katsoa!


Hayabusa

#635
Katselen juuri Kutoselta todella hämmentävää sala liitto ohjelmaa kuulennoista. Siinä on joku astronautti, jolle muka tuli yllätyksenä, että von Braun ja kumppanit olivat ratkaisevassa asemassa Nasan avaruusohjelman kehittämisessä. Kuuluisi varmaan informaation vääristelyosastolle...

Pakko katsoa loppuun - uskooko astronautti lopulta käytiinkö kuussa.

Muoks. testasivat vielä säteilysuojia. Alumiinilevy riitti estämään beta-säteilyä. Jopa astronautin vastapeluri sala liitto teoreetikko totesi, että kuukapselilla olisi voitu mennä van Allenin -vyön läpi. Mutta ohjelma päättyi siihen, että kuulentoa epäileviä teorioita riittää. Eli huonolle ohjelmalle saattaa tulla jatkoa. En suosittele.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

kertsi

Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Toope

FBI-sarjaa yritin katsoa, mutta osoittautui niin suvakkisarjaksi, että etoo ja äklöttää. Ekoissa jaksoissa uusnatsit riehuvat, muslimit ja mustat joutuvat rasistien kohteiksi (katsokaapa oikeita rikostilastoja!), toimittajasankari joutuu tapetuksi, feministit ja vähemmistöt ahdistelluksi. Ei taida oikein täsmätä rikosfaktoihin tuo sarja, mutta on saman liberaalin luoma kuin Kova Laki, jossa valkoiset miehet olivat yleensä pahiksia... :( Ei jakoon tuo.

Norma Bates

Madventuresin Suomi-kausi alkaa jotenkin ärsyttää kun jätkien pitää esittää tyhmää siihen malliin että ovat ikäänkuin suomijunttimannekiineja, ja sitä kautta kertovat kaikille miten Suomessa kuuluu elää. Itä-Helsingissä kuuluu elää muiden kulttuurien ehdoilla, ja vasenta kättä on pidettävä saastaisena koska sillä pyyhitään perse. Uskallan kumminkin epäillä että valtaosa suomalaisista pyyhkii perseensä oikealla kädellä. Mutta ei oikeaan käteensä.

Tämän viimeisimmän jakson musakin oli yhtä loputonta rasittavaa jollotusta jota nuoriso ilmeisesti kuuntelee. Ja joka helvetin maassa nykyään. Eikö yksikään maahanmuuttajataustainen halua olla sen vertaa uniikki että kuuntelisi vaikka Beethovenia.

Edellisessä jaksossa oli räppiä joka on tietysti yhtä kamalaa. Paitsi ei ehkä niin kamalaa saameksi esitettynä.

Toope

Tunnetaanko noiden maissa Beethovenia tms. kulttuuria ylipäätään?

Kopek

Katsoin sarjan "Maailma liekeissä" kaikki seitsemän jaksoa. Kyllähän ne hömppäviihteenä katsoi, mutta eipä sarjalle kovin korkeaa arvosanaa viitsisi antaa.

Edellä mainittu sarja on esittävinään toisen maailmansodan aikaa, mutta se tuntuu jotenkin muoviselta ja tekotodelliselta aivan kuin nykyajan ihmisiä nykyaikaisine arvoimaailmoineen olisi siirretty aikakoneella vuosien 1939-1940 kulisseihin.

Hyvänä puolena näkisin sen, että ohjelma ei ole tyypiltään hyvät englantilaiset vastaan pahat saksalaiset vaan hyvät englantilaiset vastaan sekalaiset saksalaiset. Jälkimmäiset nähdään yksilöinä eikä pelkästään persoonattomana natsilaumana, kuten joissakin elokuvissa.

Sarjassa kuvataan vastarintaliikettä ja sen tekoja. Tähän ohjelmaan mitenkään kantaa ottamatta oma suhtautumiseni vastarintaliikkeisiin on ollut enemmän tai vähemmän kielteinen. Syitä on monia.

Vastarintaliikkeiden toiminta on sodan mittakaavassa pelkkiä neulanpistoja viholliseen, ja se aiheuttaa kärsimyksiä omille kansalaisille, kun miehittäjä kiristää otettaan ja tekee kostotoimenpiteitä. Vastarintaliikkeet eivät voita sotia. Sodat voitetaan armeijoilla ja tykeillä ja lentokoneilla ja sotalaivoilla.

Pidän vastarintaliikkeiden terroritekoja myös moraalisessa mielessä kyseenalaisina. Liikkeethän järjestävät attentaatteja ja tappavat miehittäjiin kuuluvia sotilaita. Minun mielestäni tällainen kylmäverinen tuntemattomien ihmisten murhaaminen heidän valtionsa tekemien tekojen vuoksi on likaista sodankäyntiä. Uhreina ovat syyttömät nuoret miehet, jotka heidän oma maansa on pakottanut armeijaan ja lähettänyt miehitysjoukkoihin. Eivät nämä ihmiset välttämättä haluasi olla siellä, minne heidät on määrätty, vaan kotonaan tai työssä tai tyttökaverin luona tai opiskelemassa tai missä tahansa muualla. 

Epäilen, että ihmishenkiä vaativiin terrori-iskuihin osallistuneilla saattaa itselläänkin olla tunnonvaivoja myöhemmin elämässään, kun he miettivät, että jos kohtalo olisi päättänyt toisin, he olisivat voineet olla uhreja, jotka joku salahyökkääjä tappaa.

Jos joku halutaan välttämättä tappaa, sen pitää olla sotilaspomo tai poliitikko tai vastaava, joka on syyllistynyt itse pahoihin tekoihin ja julmuuksiin tekijänä tai käskynantajana.

Kun Eugen Schauman murhasi Bobrikovin, moni suomalainen piti häntä sankarina ja Bobrikovia kohtalonsa ansainneena. Jos Schauman olisi murhannut kadulla jonkun tuntemattoman venäläisen pelkästään siksi, että henkilö on venäläinen, tuskin hänestä sankaria olisi tullut edes isänmaallisten piirien silmissä.

Xantippa

Lainaus käyttäjältä: Toope - huhtikuu 30, 2020, 00:41:50
Tunnetaanko noiden maissa Beethovenia tms. kulttuuria ylipäätään?

Eihän Beethoven todellakaan ole soittolistoilla ikinä Suomessa ollut, saatika top 10-listoilla. Suomessahan siis tuo oli kuvattu.

T: Xante

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Xantippa - huhtikuu 30, 2020, 07:00:18

Eihän Beethoven todellakaan ole soittolistoilla ikinä Suomessa ollut, saatika top 10-listoilla. Suomessahan siis tuo oli kuvattu.

T: Xante

Pätkiä Beethovenista on ollut.

Wikipedia:
Rakkauden sinfonia
Fredi
Studioalbumin Rakkauden sinfonia kansikuva
Julkaistu   1973

Rakkaudem sinfonia on Matti Siitosen eli Fredin neljäs albumi, joka julkaistiin vuonna 1973. Albumi on myynyt kultalevyn oikeuttavan määrän.

SeconndHandSongs:

Rakkauden sinfonia by Fredi
Written by
Pete Bellotte, Ludwig van Beethoven, Giorgio Moroder, Vexi Salmi

....

Triviatietoa:

Juice Leskinen päihitti Beethovenin ainakin yhdessä asiassa. Hän eli noin kuusi kuukautta vanhemmaksi. Kumpikin kuoli 56-vuotiaana. (En tiennyt tai muistanut, ettei B elänyt tuon vanhemmaksi.)

Norma Bates

Se nyt oli huono esimerkki, mutta en keksinyt mitään järkevää sillä sekunnilla. Halusin kumminkin sitä ihmetellä että kuunteleeko kaikki nuoret muka yhtä ja samaa jonninjoutavaa jollotusta? Eikö kukaan omaa mitään omintakeista ja erilaista makua?

Muisto Keijo Kullervo

Itse on ihmetellyt sitä, että kotimaisissa sarjoissa päänäyttelijän artikulaatio on puutteellinen. Kuin esimerkiksi Karppi sarjassa - nyt on tosin 333 tekstittelyllä saatu asia ymmärrettävämmäksi
Nyt tv-mainoksissa hehkutetaan uutta suomalaista tv-sarjaa jossa näemmä puhutaankin englantia ja tekstitys on jo valmiina kuvan alalaidassa.

Umpisuomalaisena kiva kun sentään tekstitys on olemassa - siitä hyötyvät kuurot ainakin.

Muisto Keijo Kullervo
PS. Karpin taustamusiikki on todella kuvottavaa - oliko tv-tekniikka -80 luvulla toisenlaista kun 'Mooseksen perinnössä' äänen laatu on suorastaan mainiota jopa niin että kaikuefektiä olen huomaavanani tv-huoneessamme?
"Tie, Totuus ja Elämä."
  60x60x60 =216000