Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Tietokoneketju

Aloittaja Lenny, tammikuu 03, 2019, 12:24:19

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 7 Vieraat katselee tätä aihetta.

Jaska

#1140
Robocopy komennossa on runsaasti parametreja. Ehkä seuraava levyltäni löytynyt skripti RobocopyBackup.cmd antaa kahvaa käteen komennon käyttöön

Lainaa
rem omien tietojen varmuuskopiointi asus koneen ainar-hakemistosta (\ polun lopussa tarkoittaa kansion koko sisältöä)
rem Huom päivämäärän muoto /D:m-d-y
rem Ajo administraattorina
echo off
set ALKU=12-31-2015
set NYT=%DATE:~-4%%DATE:~6,2%%DATE:~3,2%
if not exist "G:\AsusBackup\b%NYT%" echo Luodaan "G:\AsusBackup\b%NYT%"
if not exist "G:\AsusBackup\b%NYT%"                md "G:\AsusBackup\b%NYT%"
if not exist "G:\AsusBackup\b%NYT%ALL" echo Luodaan "G:\AsusBackup\b%NYT%ALL"
if not exist "G:\AsusBackup\b%NYT%ALL"                md "G:\AsusBackup\b%NYT%ALL"
dir "G:\AsusBackup\b%NYT%"

robocopy C:\Users\ainar\Documents\ G:\AsusBackup\b%NYT%\Omat tiedostot\  /z /np /xo /e
robocopy C:\Users\ainar\Pictures\      G:\AsusBackup\b%NYT%\Pictures\ /z /np /xo /e
rem robocopy "C:\Users\ainar\Application Data" "G:\AsusBackup\b%NYT%\Application Data" /D:%ALKU% /E
rem robocopy "C:\omat datat\"                         "G:\AsusBackup\b%NYT%ALL\omat datat\"  /D:%ALKU%  /E
rem Polku lainausmerkkeihin jos sisältää välilyöntejä

rem seuraavalla tavalla  kopiointi kokonaan eikä  vain uudet tiedostot
rem robocopy "C:\Users\ainar\Local Settings\Application Data\Thunderbird" "G:\AsusBackup\b%NYT%ALL\Local Settings\Application Data\Thunderbird"  /E

rem käyttämäni lähteen esimerkki:
rem Robocopy "C:\Users\Greg Shultz" "F:\TheBackup" /MIR /XA:SH /XD AppData /XJD /R:5 /W:15 /MT:32 /V /NP /LOG:Backup.log



Hippi

Toin tämän lainauksen koronavirus ketjusta
Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - helmikuu 26, 2022, 09:39:13
Tuolloin taulukkoon pitäisi tehdä joku muu merkintä, kuin harhaanjohtava nolla. Esim. viiva luvun tilalle ja selite sille, tai kysymysmerkki.

Tuossa on siis kyse siitä, että julkaistaan taulukko, jossa puuttuvan lukumäärätiedon kohdalle on julkaistu arvo nolla ja taulukkoa tarkasteleva voi saada käsityksen, että tartuntoja (tai mitä luku milloinkin ilmaisee) ei olisi ollenkaan eli puuttuvaa tietoa ja todellista nolla-arvoa ei ole julkaisussa erotettu mitenkään.

Tuollaiseen ongelmaan olen usein törmännyt töissäni ja monet pitivät saivarteluna, kun tinkasin vastaan, että tiedon puuttuminen merkityksessä "tieto ei ole saatu" ja tiedon puuttuminen merkityksessä "on ilmoitettu, että ei ole" pitää tallettaa tietokantaan eri tavalla, jotta eri tulosteissa ja tilastoissa voidaan nämä erottaa toisistaan. Tekniikkaa ymmärtämättömille juristeille oli aina rautalanasta väännettävä, että jos nuo talletetaan samalla arvolla kantaan, niin tiedon käyttövaiheessa ei voida mistään enää päätellä, kumpi merkitys nollalle tai tyhjämerkille pitäisi antaa.

Nuo juristit tuppasivat tutkimaan innokkaasti suunnitteludokumentteja, sillä järjestelmät olivat heidän vastuullaan hallinnollisesti ja sen vuoksi he aina noihin ylimääräisiin koukkuihin tarttuivat kiinni.

Puuttuvat tieto on ihan yhtä merkityksellinen tieto kuin olemassa olevakin :D
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Hippi - helmikuu 26, 2022, 09:54:15

Puuttuvat tieto on ihan yhtä merkityksellinen tieto kuin olemassa olevakin :D

Ehkä sitä voisi kutsua harha askeleeksi, tai liukastumiseksi, kun askel lyö tyhjää.

Puuttuva tieto on koherenttia ja se liitetään entiseen tietoon sen mukaisesti mikä kokonaisuus näyttää, joten se jää "tilastoon liittyväksi harhatiedoksi, jota ei yksilöidä".


Hippi

^
Edeltävä viestini ei koskenut ainoastaan sitä teidän tilastonlukuongelmaa, vaan oli kirjoitettu sen innoittamana ja hiukan yleisemmällä tasolla. Sitä paitsi en ymmärtänyt kommentistasi höykäsen pölähtävää.

"Puuttuva tieto" on varmaan aiheuttanut paljonkin päänsärkyä, sillä wanhoina aikoina, jolloin tilaa piti vielä säästää, tietoja puuttui paljon. Oli aika yleisenä tapana, että vain oletusarvosta poikkeava tieto tallennettiin erikseen ja jos jollain asiakkaalla ei tallennettua tietoa ollut, oletettiin tämän kohdalla oletusarvon pitävän paikkansa.

Kun Suomessa ollaan, otan karkean esimerkin:
Oletetaan, että suurin osa asiakkaista on suomalaisia, joten näille ei tallenneta tietoa kansalaisuudesta. Mutta koska kansalaisuustieto on asiakkaan käsittelyn kannalta oleellinen tieto, tallennetaan tämän tietojoukkoon tieto siitä, minkä maan kansalainen tämä on. Kun uusia asiakkaita rekisteröidään ei välttämättä kansalaisuustietoa saadakaan kaikilta asiakkailta ja koska tietoa ei ole merkitty pakolliseksi, niin asiakas voidaan rekisteröidä puutteellisin tiedoin. Tällaisessa tapauksessa kuitenkin puuttuva tieto antaa asiakkaasta väärää tietoa, sillä oletushan oli, että tämä on suomalainen.

Voi hyvin arvata, että edellä kuvattu on aiheuttanut aikanaan tuohtumusta.

Kun levytila tuli halvemmaksi eikä sitä tarvinnut enää säästää, tuokin on korjattu samalla, kun tehtiin muutoksia niin, että asiakkaalla voi olla useampiakin kansalaisuuksia sekä samaan aikaan että eri ajankohtina, mitä tuo aikaisempi tallennustapa ei kestänyt.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Hippi - helmikuu 26, 2022, 11:50:34
^
Edeltävä viestini ei koskenut ainoastaan sitä teidän tilastonlukuongelmaa, vaan oli kirjoitettu sen innoittamana ja hiukan yleisemmällä tasolla. Sitä paitsi en ymmärtänyt kommentistasi höykäsen pölähtävää.

No hyvä koetan "selittää"  Koherenssi tarkoittaa siis sitä, että tieto uusi tieto sulautuu vanhaan tietoon ja kokonaisuuteen- yksittäiset pienen asiat eivät itsestään muuta sitä eikä tieto voi olla kokonaan erillistä-- (koherensiteoria)

Puuttuva tieto voi vaikuttaa vain tilastollisesti, mutta kokonaisuuteen se vaikuttaa vasta- kaaosteorian kautta, ellei suoranaisia virheitä huomioida, vaikkei niitä korjattaisikaan jälkeenpäin.

No ei tuotakaan tarvitse ymmärtää, joten sanon vain, että tilastojen avulla hämärretään asioita, toisinaan, vaikka niiden tarkoitus lienee niiden yksinkertaistaminen.



Kopek

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - helmikuu 25, 2022, 16:27:38

Emmää mitään tiedä mutta eräältä jumahtavalta Windowskoneelta saatiin tiedostot talteen käynnistämällä se tikulla jolla oli kevyt Linux, muistaakseni Knoppix.


Tämän tyyppinen ajatus on käynyt mielessäni. Itse asiassa samassa koneessa on Linux ja Windows, mutta Linuxilla ei pääse Windowsin tietoihin käsiksi seuraavasta syystä.

Windows on asennettu kovalevy ykköselle ja Linux kakkoselle. Jotta koneen saisi käynnystymään "linuxina", kovalevy ykkönen on disabloitava biosissa. Silloin kone buuttaa kakkoslevyltä. Kun ykköslevy on kerran kytketty pois käytöstä, ei siihen tietenkään pääse käsiksi Linuxin ollessa päällä. Levyä ei näy tiedostonhallinnassa.

Täytyy kokeilla tikulta buutattavaa Linuxia. Niitä löytyy valmiina varastoistani.

Kopek

#1146
Aah, kun bloggerin kanssa on vaikeata.

Kun kirjoittaa tekstiä Open Officessa tai vastaavassa ja yrittää siirtää sen kopioimalla bloggeriin, voi onnistua tai epäonnistua.

Joskus käy niin, että tekstin kirjainkoko muuttuu kesken kaiken pieneksi, eikä asialle mahda mitään. Compose moodissa teksti on normaalia, mutta kun sivua katsoo niin kuin sitä katsotaan, teksti on tietyn kappaleen alusta lähtien pienillä kirjaimilla. Tekstityyppikin muuttuu toiseksi.

Ei tuollaista blogia viitsi julkaista.

HTML-muodossa muutoskohta näyttää tältä:

<p style="margin-bottom: 0cm;">
</p>
<p align="LEFT" lang="fi-FI" style="margin-bottom: 0cm;"><span style="color: black; font-size: small;"><span style="font-family: Times New Roman, serif;">

Tiettyyn pisteeseen asti tekstiä on vain siististi vasemmassa reunassa, mutta tietyssä kohdassa teksti leviää ja samassa kohdassa se muuttuu katsottaessa pienillä kirjaimilla kirjoitetuksi. Koodissakin näkyy lukevan "font-size: small"

HTML-osaamiseni on huonoa, joten en yritä sorkkia sitä. Aikoinaan kotisivuja tehdessä tuli jonkin verran rukattua myös HTML-puolta, mutta olen jo unohtanut sen vähäisenkin, mitä tiesin. Tein yleensä kotisivut niin, että kaappasin valmiin hyvän näköisen sivun ja poistin siitä sisällön jättäen "kehyksen" jäljelle. Täytin kehyksen omilla kuvillani ja tekstilläni jne.

Blogin teksti on pitkä kuin mikäkin, joten en voi edes kuvitella, että korjaisin tuhansia rivejä HTML-koodia vaihtamalla fontit suuriksi tai mitä siellä nyt pitäisi tehdä.

Täytyy poistaa blogi ja yrittää aloittaa alusta.

Teksti pitäisi ehkä kopioida ja liittää "raakamuodossa". Nyt kokeilin sitä, että yritin saada kursiivit siirtymään myös, koska niitä on aika työlästä korjailla tekstiin, jota on siis paljon. Kursiivit siirtyivät, mutta samalla tuli ongelmia.

P.S. Sain korjailtua asiaa säätämällä fontin kokoa ja tyyppiä. Lopputulos on epämäääräinen. Yhtäkkiä jokin kappale voi olla eri fontilla keskellä tekstiä. Ja pidän mahdollisena, että yhtäkkiä tapahtuu itsestään muutos.... ja kaikki on sekaisin.

Jaska

Vähemmän luultavaa että tekstinkäsittelyohjelman tiedostosta muotoilumerkinnät siirtyisivät copy/pastella ilman ainuttakaan ongelmaa Bloggerin postaukseen. HTML:ää saa ihan tekstinä kirjoittaa Bloggerin tekstin sekaan. https://mazepress.com/formatting-blog-posts-basic-html/ tyyppisiä ohjeita löytyy, jos viitsii hakea.

Google Docsista (kyseisestä tiedostomuodosta) Google Bloggeriin kopioidessa saattaisivat muotoilut säilyä parhaiten. Selvittele itse, jos tykkäät.

Ei tuulisi mieleenkään odottaa, että jos copy-pastaan tekstinkäsittelyohjelmasta muotoiltua tekstiä smf:n viestiin, että muotoilut säilyisivät.

Kopek

Vanhassa tietokoneessani on Windows 7.

Olen huomannut, että Yle Areenan suorat lähetykset eivät näy kunnolla. Kuva nykii ja hyytyy.

Samanlaisessa tietokoneessa, jossa on vanha Xubuntu 14.04 ja hyvin vanha Google Chrome, kuva näkyy hyvin.

Kymmenisen vuotta vanhalla läppärillä, jossa on Ubuntu, kuva näkyy hyvin.

Ilmeisesti kynnyskysymys on Windows 7.

Windows 7:llä kuitenkin näkyvät Areenan tallennetut ohjelmat. Ongelma on suorassa lähetyksessä.

Jaska


Olisiko niin, että tekniikoihin tehdään muutoksia laittomien kopioiden teon vaikeuttamiseksi.

Kopek

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - helmikuu 25, 2022, 16:27:38

Emmää mitään tiedä mutta eräältä jumahtavalta Windowskoneelta saatiin tiedostot talteen käynnistämällä se tikulla jolla oli kevyt Linux, muistaakseni Knoppix.

https://techlogon.com/how-to-backup-files-with-knoppix/

Se on tietysti ilmainen, free, no cost.

Videoiden kopiointi onnistui tikulta bootattavan Ubuntun avulla.

Ohjelmat olivat vuosia sitten Yle Areenasta ladattuja TV-ohjelmia - silloin, kun niitä vielä voi ladata. Oli myös TV-tikulla nauhoitettuja ohjelmia.

Vanhaan hyvään aikaan TV-ohjelmia voi nauhoittaa omaan käyttöön VHS-nauhurilla, eikä sitä pidetty laittomana kopiointina.

Myöhemmin kopioiminen on tehty vaikeammaksi ja estetty ja kielletty.

Alkuaikojen kovalevylle tallentavalla digiboksilla pystyi ohjelman kopioimaan USB-pistokkeen kautta myös tikulle ja tikulta mihin vain. Formaatti oli vain vähän outo ja vaati sopivat kodekit, jos ohjelmia halusi katsoa tietokoneella.

Tietokoneeseen oli olemassa USB:hen kytkettävä TV-tikku, johon kytkettiin antennijohto. TV-ohjelmia voi nauhoittaa tietokoneella niin kuin VHS-nauhurilla aikoinaan.

Vanhassa tallentavassa digiboksissa oli se vika, että siinä ei ollut kovalevylle riittävää tuuletusta. Kovalevyt ennen pitkää "kärähtivät". Ne olivat IDE-tyyppisiä, joten uutta ei saanut.

Uudemmassa tallentavassa digiboksissa ei ole enää mahdollisuutta ottaa pois tallennetta koneesta. Kun laite tai kovalevy särkyvät, kaikki menee.

Tässä täytyy olla jokin politiikka takana. Onko sellaisten laitteiden myynti kiellettyä, joilla voi tehdä ulos otettavan kopion? Tai tuleeko niihin jokin lisävero? Toisin sanoen, mikä on syy sille, että laitteet ovat muuttuneet?

Jaska


Mahtaisko tekijänoikeusjärjestöt haluta rahaa itselleen ja tekijöille.

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: Kopek - maaliskuu 04, 2022, 00:20:12
Ohjelmat olivat vuosia sitten Yle Areenasta ladattuja TV-ohjelmia - silloin, kun niitä vielä voi ladata. Oli myös TV-tikulla nauhoitettuja ohjelmia.

Vanhaan hyvään aikaan TV-ohjelmia voi nauhoittaa omaan käyttöön VHS-nauhurilla, eikä sitä pidetty laittomana kopiointina.

Myöhemmin kopioiminen on tehty vaikeammaksi ja estetty ja kielletty.

Omaan käyttöön kopioiminen on edelleen sallittua ja laillista.

Ylen Areenasta saa ladattua ohjelmat tietokoneelle. Guuglaa FlickFetch.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Jaska - maaliskuu 04, 2022, 00:51:25

Mahtaisko tekijänoikeusjärjestöt haluta rahaa itselleen ja tekijöille.

Epäilemättä ne haluavat ja tekevät kaikkensa, että rahaa tulisi.

Perehdyin aikoinaan jonkin verran näihin kuvioihin, kun olin mukana paikallisradiotoiminnassa.

Kun Yle oli ainoa radio, Gramex hinnoitteli tekijänoikeuskorvaukset radioaseman potentiaalisen kuulijamäärän mukaan. Esimerkiksi miljoona kuuntelijaa. Kun alueelle perustettiin paikallisradioita, niidenkin potentiaaliseksi kuulijamääräksi arvioitiin sama miljoona kuuntelijaa.

Kun radioita oli Yle mukaan luettuna kymmenen, Gramex odotti rahan kiilto silmissään saavansa tekijänoikeuskorvauksia jokaiselta miljoonan kuuntelijan mukaisesti eli yhteensä kymmenen miljoonan kuuntelijan mukaan.

Riitahan tuollaisesta ahneudesta lopulta tuli. Jättäydyin pois radiohommista, joten minua ei kiinnostanut seurata, miten kiista ratkesi. Kai korvauksia jotenkin kohtuullistettiin.

En tiedä nykyisistä säännöistä mitään. Siihen aikaan, kun olin mukana hommissa, Gramex-korvauksia ei peritty amerikkalaisesta (ja jostakin muusta, en muista mistä) musiikista. Siitä piti maksaa vain Teosto-maksu, joka oli huomattavasti halvempi. Kotimainen musiikki ei siis pahemmin soinut asemallamme.

Mitä tulee FlickFetchiin, sillä loppuaikoina kopioin. Se vain lakkasi toimimasta, kun Yle pani kapuloita rattaisiin. Myös Fetchiä päivitettiin, ja välillä se hetken ajan toimi, mutta Yle taisi lopulta voittaa kisan.

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: Kopek - maaliskuu 04, 2022, 00:20:12
Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - helmikuu 25, 2022, 16:27:38

Emmää mitään tiedä mutta eräältä jumahtavalta Windowskoneelta saatiin tiedostot talteen käynnistämällä se tikulla jolla oli kevyt Linux, muistaakseni Knoppix.

https://techlogon.com/how-to-backup-files-with-knoppix/

Se on tietysti ilmainen, free, no cost.

Videoiden kopiointi onnistui tikulta bootattavan Ubuntun avulla.

Hienoa, onneksi olkoon.

Eli edelleenkin onnistuu jumahtaneen windowskoneen käynnistäminen usb-tikulta Linuxilla, Win-tiedostojen hakeminen ja kopiointi.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS